Barion Pixel

Ősi Gábor Pincészete

Tudod, hogy hogyan lett a borászatunk Villány kiemelt szereplője?

Valójában a történetünk az 1960-as évekig nyúlik vissza, amikor is nagypapám és nagymamám (idősebb Ősi Mihály és Frei Anna) Villányban elültette első szőlőtőkéit. A nagypapa a helyi TSZ-ben volt mérleges, és hétvégenként járt ki a kis szőlőterületére (a mai Sauska borászat mellett) gondozni azt. A nagymama varrónő volt, és mindig ügyelt arra, hogy pontban délben az asztalon legyen az ebéd.

Az események a 80-as években változtak meg, amikor édesapám (a kisebbik gyermekük: Ősi Mihály), aki a BCM-ben volt esztergályos külön utakon kezdett el gazdálkodni, és a Villány melletti Nagyharsányban vásárolt további szőlőbirtokokat, és kezdett el borászkodni. Az első palackos borok a 90-es években készültek el.

A 2000-es években bátyám (Ősi Olivér Mihály) Budafokra jelentkezett borásznak. Hogy ne legyen sok borász a családban, ezért jómagam asztalosnak jelentkeztem Bólyba. Itt a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen első helyezést értem el.

Hiába a nagy dicséret, a való életben az első asztalos vállalkozásom csődöt mondott, mert más volt a tananyag és más volt a valós életben az igény.

A borászat és a fesztiválok vonzereje idő közben hamar beszippantott, és 2007-től (édesapám halála után) már főállásban csak a borászatunkat vezetem.

 

Vannak azért kőbe vésett törvényeink is:

Hipermarketeket nem szolgálunk ki, nem növeljük a kapacitásainkat és lehetőségeink szerint környezettudatosan gazdálkodunk.

A pince csapata: Laci, Gábor (tulajdonos), Farki és Jani. (Laciról már nagy sikerű fröccsöt is neveztünk el!)
Buni Zsuzsi és Dobosné Zsuzsa a villányi borház vezetői.

Vizióm:

A borozási szokások átformálása, és ebben vezető iránymutató lenni.

Misszióm:

Az eredeti termékötletek elkötelezett rajongóiként tiszteljenek minket.

 Álom projektem:

Elérni azt az állapotot, hogy az egészségügyi ápolók is legalább annyi figyelmet kapjanak, mint a magyar borászok.

 Sajtó megjelenéseink:

Szeged TV

Hír TV

Szeged.hu

Végezetül, ha azt hiszed, hogy a cégünktől vásárolsz, és megnézted a cégünk adatait, akkor hiába fáradozol, mert igazából a családunktól vásárolsz, a gyerekeimet és a csapatom tagjait támogatod.

Mesterségünk címerei!
Shopping Cart

Szia, Rosé vagyok!

Válassz mancsot, ajándékokat rejtettem el neked.