Barion Pixel
borlekvár

A borlekvárról röviden

A borok jótékony hatásai már régóta ismertek, számtalan kutatás bizonyította, hogy a bennük lévő anyagok pozitív hatással vannak a szív és az érrendszer állapotára. Napi egy pohár jó minőségű vörös bor fogyasztásával hatékonyan vehetjük fel a harcot az érelmeszesedés ellen. A mondás, miszerint jóból is megárt a sok, azonban itt is érvényesül, hiszen a nagy mennyiségű alkohol fogyasztásának káros következményei is vannak. Van azonban egy olyan „trükk”, amivel hozzájuthatunk a bor áldásos hatásához, de alkohol nélkül: a kulcsszó a borlekvár.

borlekvár a hagyományos lekvárfőzéshez hasonlóan készül, ugyanis a borban pont kellő mennyiségű szőlő van ahhoz, hogy lekvárt lehessen belőle főzni. A főzés során a felesleges víz elpárolog, de a bor kellemes íze és vele együtt minden jótékony hatása megmarad. A borlekvárt fűszerezés után üvegekbe töltjük, így hagyjuk szép lassan kihűlni, majd desszerthez, szárnyas ételekhez vagy sült húsokhoz fogyaszthatjuk. 

Felkeltettük érdeklődését, szeretné megkóstolni a borlekvárt? Keresse bizalommal pincészetünket a megadott elérhetőségeinken

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart

Szia, Rosé vagyok!

Válassz mancsot, ajándékokat rejtettem el neked.