Barion Pixel
Borkóstoló

Borkóstoló kisokos

A különféle boroknak sokan hódolnak, ám nem mindenki ismeri a minőségi borfogyasztás szabályait, így például kevesen vannak, akik a kóstolás mikéntjével tisztában vannak.

Legyen az Olaszrizling, Cabernet Sauvignon, Merlot, vagy más különleges villányi bor, egyiknél sem mindegy, hogyan ízleljük meg. Ha szeretné megismerni a kiválasztott bor valódi zamatát, a következőkre figyeljen!

Egy szép, minőségi borospohár alapvető dolog, egyszerűen azért, mert fokozza az élményt. A türelem nem csupán rózsát, de finom bort is terem. Érdemes a megnyitott bort szellőztetni, így jobban kijönnek az ízek, ez lehet pár óra, de akár egy nap is. A dekantálás is segít, de az egyik palackból a másikba is átönthetjük a bort, megfelelő eszköz híján.

A borokat típustól függően, bizonyos hőmérsékletre hűtve tároljuk és bontsuk, így például a fehér borokat általában 8-14 oC-ra hűtsük.

Kóstolásnál mindig egy kis kortyot ízlelgessünk, engedjük, hogy az íz átjárja az összes ízlelőbimbót, ne kortyoljuk ész nélkül. A kóstolás során csak vizet és kenyeret szabad fogyasztani, ezek nem akadályoznak a kiteljesedett ízlelésben. Így lesz teljes az élmény!

Amennyiben Ön is szeretné megismerni a villányi borok különleges zamatát, bátran rendeljen tőlünk!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart

Szia, Rosé vagyok!

Válassz mancsot, ajándékokat rejtettem el neked.